Auriculoteràpia

Auriculoteràpia

L’auriculoteràpia té les seves arrels en la medicina tradicional xinesa. Així con  l’acupuntura té diferents punts per tot el cos  per  tractar diferents patologies ,  l’auriculoteràpia  els té a nivell de l’orella ( es com si l’orella fos un micro-mapa de tot el cos, amb totes les parts representades).

L’estimulació dels punts d’auriculoteràpia és fa amb agulles, boletes de metall o ultrasons. Entre moltes indicacions podem destacar la del tractament del dolor (contractures, espasmes musculars, ciàtica, lumbàlgies, torticolis, inflamacions, artrosis, artritis, etc.).  i la del control de pes (estimula la relaxació del pacient i la seva predisposició per completar els tractament global).

Pot ajudar a tractar moltes malalties i símptomes i es pot utilitzar com a tractament únic i individual, tot i que habitualment s’aplica com a complement d’altres tècniques o tractaments (fisioteràpia, quiromassatge, osteopatia, teràpies energètiques, nutrició, etc.) i també com a tractament preventiu d’algunes patologies concretes.

  • Alteracions respiratòries i del sistema immunològic (asma, bronquitis, tos, al·lèrgies, infeccions, etc.)
  • Problemes de l’aparell digestiu (acidesa, restrenyiment, diarrea, etc.)
  • Problemes o alteracions hormonals i del metabolisme (alteracions menstruals, menopausa, tiroides, etc).
  • Problemes psicològics i estats depressius, insomni, ansietat, estrès, migranyes, etc.
  • Ajuda a la deshabituació d’addiccions i en teràpies de control de pes, ja que redueix l’estat d’ansietat i estrès.
  • L’auriculoteràpia ajuda a aprimar-se i a mantenir el pes, a controlar l’ansietat, millorarà el teu sistema digestiu, a controlar la ingesta compulsiva i regularà els estats d’estrès, millorant així l’estat d’ànim.
Scroll al inicio
Ir al contenido