En què consisteix una dieta proteica?

Quan la meta és perdre pes, l’ideal és optar per una dieta que sigui rica en nutrients i que aporti la suficient energia com per poder enfrontar el dia a dia. No obstant això, hi ha la creença que entre més extrema sigui una dieta, més ràpid es obtindran un resultat, sense importar el risc a què se sotmet l’organisme. Afortunadament hi ha alternatives com la dieta proteica que es basa en un ingesta major de proteïnes, amb impressionants resultats i sense posar en risc la salut.

La dieta proteica és una forma saludable d’adaptar l’organisme a una millor manera de menjar, enfocant-se en una freqüència amb menors rangs de temps entre menjar i menjar, contemplant-cinc àpats en total, on seran precisament les proteïnes de tota mena les protagonistes. L’èxit de la dieta proteica recau en que el metabolisme ha de treballar més, generant que la crema de greix sigui molt més freqüent, creant resultats més notoris en la pèrdua de pes.

L’objectiu de la dieta proteica és aportar una sensació de sacietat major a la que normalment es pot sentir amb la dinàmica habitual de tres àpats. La forma correcta d’iniciar aquest règim alimentari és incloure un terç de proteïnes, que pot ser qualsevol tipus de carn com pollastre, xai, salmó, tonyina, vedella, gall dindi, conill, lluç o l’alternativa de preferència que, en general, estarà acompanyada de dos terços de verdures. Els ous i lactis desnatats també seran opcions permeses.

Les verdures han de ser part fonamental de la dieta proteica, sent l’espinac, carxofa, albergínia, carbassó, pastanaga i mongeta verda les opcions més recomanables, a hores s’han de sumar les fruites fresques, fruits secs sense processar i l’oli d’oliva, com últims complements que no han de faltar en la dieta proteica, d’aquesta manera s’estaran incloent tots els grups alimentaris més saludables i nutritius.

Els aliments que has excloure de la dieta proteica

Perquè la dieta proteica tingui resultats en menys temps caldrà tenir molta disciplina, ja que hauran de ser exclosos certs aliments que es consumeixen amb molta freqüència. Entre aquests aliments que no s’han de consumir durant aquest règim alimentari es troben tots aquells que tinguin excés de calories i que posin a l’organisme a fer un sobreesforç per poder sintetitzar aquesta càrrega calòrica.

Qualsevol producte de pastisseria industrial, així com els aperitius salats, han de quedar exclosos en la seva totalitat de la dieta proteica, seguidament qualsevol tipus d’alcohol i els refrescos tradicionals que vénen carregats de sucre, han de ser descartats ja que, són begudes amb una càrrega calòrica i composició que exigeixen massa esforç per poder ser processades, a l’una de no tenir cap tipus de nutrients.

Finalment els greixos com mantega, embotits o patés, no hauran de formar part de la dieta proteica, a l’una del menjar processada amb excés de conservants com el pa de motlle, els sucs envasats i les diferents tipus de salses que s’usen amb regularitat a la cuina. Els populars cereals d’esmorzar, així com els aliments precuinats o fregits s’han d’evitar en la seva totalitat.

El secret de la dieta proteica

La raó per la qual la dieta proteica funciona tan bé és que a l’seguir a peu de la lletra el règim alimentari alt en proteïnes i descartant del tot els sucres, l’organisme no tindrà més remei que acudir a les reserves de greix de el cos per poder obtenir energia, davant d’aquesta reacció, l’organisme es sentirà sadollat ​​ja que estarà enfocat a buscar energia, de manera que hi haurà una disminució significativa de la gana.

Es pot provocar una efectivitat més accelerada amb la dieta proteica un cop comenci l’esforç de l’organisme en cercar energia, en aquest punt l’ideal seria afegir alguna rutina d’exercicis cardiovasculars que tingui una durada diària de al menys 45 minuts. Pot ser una caminada, bicicleta, natació, ioga, spinning o running, qualsevol d’aquestes opcions serà més que suficient per obtenir canvis més notoris.

Scroll al inicio
Ir al contenido