Carnitina

Carnitina

 

Una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats de cada individu (en condicions normals de salut) conté la quantitat de L-Carnitina que necessitem diàriament. La L-Carnitina s’obté fàcilment dels productes animals, principalment de les carns de vaca, xai i ovella, sense cap necessitat de recórrer a la suplementació, ja que la majoria dels nutrients s’excreten si no hi ha el seu dèficit en l’organisme

Fins al moment, en persones sanes, hi ha estudis que evidencien que la suplementació a baixes dosis té efectes positius en la força muscular i en l’acumulació de lactat.

La suplementació de  carnitina via oral té un efecte  en l’augment de la força, en la disminució de l’acumulació de lactat i en la reudcció de l’ús de les reserves de glucogen, traduint-se en una disminució de la fatiga.

Per aconseguir un augment de L-Carnitina en sang, la suplementació ha de prolongar-se durant un mínim de 2 o 3 setmanes. La dosi de L-Carnitina ha de ser personalitzada en funció de les característiques de l’esportista i de la pròpia activitat física en qüestió, encara que es podria dir  que la dosi oscil·la en un interval de 1,5 – 5,5 g de carnitina al dia.

Diversos estudis demostren que el moment idoni per dur a terme l’administració de carnitina és abans de l’exercici físic, concretament uns 90 minuts abans de realitzar l’activitat física. Cal tenir en compte que quan s’ingereixen suplements de L-Carnitina, la concentració en sang es manté alta entre 3 i 6 hores, per la qual cosa ha de planificar-la seva ingesta amb relació a l’exercici físic

Pel que fa a la ingesta de suplements de carnitina, no existeix evidència de problemes de toxicitat en persones sanes i tractant-se de dosi de 2 a 6 grams al dia.

Scroll al inicio
Ir al contenido