El perill de les dietes miracle

El perill de les dietes miracle

 

Si hi ha una cosa realment perillosa per a l’organisme, és sotmetre’l a un règim d’alimentació que no li aporti els suficients nutrients que necessita per a funcionar correctament. Conegudes com les dietes miracle, són opcions que en molts casos posen en risc la salut de les persones, ja que busquen suprimir un procés tan primordial i vital com l’alimentació balancejada.

 

Les dietes miracle són proposades d’alimentació que pretenen aconseguir resultats immediats, sense importar els efectes col·laterals que puguin provocar en el sistema digestiu, o nerviós, per nomenar els més afectats. El problema de les dietes miracle és que obeeixen a la pressió social de perdre pes, sense importar la salut de les persones. En molts casos, els danys provocats poden ser irreversibles.

 

És molt comú pensar en l’estiu com el moment de l’any on hem de lluir en millors condicions, un pensament vàlid, però que s’ha de contemplar a través d’una alimentació equilibrada, exercicis i hàbits saludables: processos que requereixen dedicació i disciplina. És allí on les dietes miracle es roben l’atenció de les persones, perquè precisament ofereixen resultats miraculosos en poc temps, sense importar les conseqüències.

 

El primer pas abans de veure’s temptat per les dietes miracles és conèixer a fons les condicions del nostre organisme, si patim alguna condició de salut, absència d’alguna vitamina i fins i tot la càrrega hormonal, tot això ha d’estar inclòs en un perfil detallat de com seria l’impacte d’aquesta rutina alimentosa. És summament important comptar amb l’assessoria i diagnòstic d’un professional sanitari que ens permeti avaluar les opcions més saludables.

 

La importància de la nutrició a l’estiu

 

Encara que les dietes miracle puguin semblar la solució més fàcil per a perdre pes ràpid, és necessari enfocar tota l’atenció en la veritable càrrega nutricional que pugui aportar al nostre cos, ja que el pot afeblir d’una manera altament perillosa. L’estiu, en general, inclou rutines com anar a la platja, nedar o bronzejar-se, activitats que poden requerir energia addicional, que només podrien proporcionar opcions d’aliments completes i realment nutritives.

 

El valor nutricional dels aliments ha de ser la base de qualsevol dieta, una realitat que lamentablement no s´aplica en les dietes miracle. Una de les falses creences més populars sobre aquest tema, és que es pensa que deixant de menjar de manera abrupta, es perdrà major quantitat de pes. En un cert punt és així, però el risc per a la salut pot ser important, a més de les conseqüències una vegada es descarti la dieta, el que es coneix com a efecte rebot, en el qual la persona augmenta el doble o triple de pes, a causa de la desproporció que va representar aquesta dieta.

 

Assessoria professional com la millor alternativa

 

Abans d’exposar la salut, és important comptar amb l’assessoria i diagnòstic dels professionals mèdics, que tingui experiència en nutrició i dietètica, amb la finalitat que es realitzi una valoració inicial, perquè, en funció a aquests resultats, es pugui dissenyar un pla alimentós sa, coherent i real, més enllà de resultats immediats, el que es busca és millorar la salut a través de l’alimentació, cas contrari a la majoria de les dietes miracle.

 

La visió d’un professional ha de continuar sent la primera alternativa, descartant aquestes dietes miracle que tal vegada es topen en internet, o que siguin un mite urbà. És important que les persones entenguin que cada organisme és diferent, que cada cos processo els aliments de manera específica i que els mateixos resultats que va tenir una persona, no necessàriament seran els mateixos que obtindrem. És allí on el valor dels professionals en nutrició i dietètica té tant de pes, ja que ells són els indicats per a dissenyar un pla d’alimentació efectiu.

 

Scroll al inicio
Ir al contenido