Com fer front a la retenció de liquids?

El nostre organisme està constantment equilibrant els nivells de líquid. Els primers símptomes d’una retenció poden ser turmells inflats i algun quilet de més.

 

Amb aquestes senzilles instruccions podem arribar a solucionar-ho:

 

  • Evitar l’excés de sal. Cal acostumar el paladar als menjars amb poca sal. Per aconseguir-ho hi ha una sèrie de recursos: evitar el  consum d’aliments precuinats (dauets de brou, patates xips, salses comercials, etc.), embotits, conserves, salaons i fumats, així com l’ús de la sal durant el procés de cocció. Cal tenir cura en la cocció dels aliments i recórrer a preparacions al vapor, a la planxa, utilitzant olis amb més sabors (d’oliva o perfumats  amb all, amb orenga, etc.) i herbes aromàtiques i espècies (orenga, pebre, menta, fonoll, farigola, llorer, etc.).
  • Augmentar la nostra ingesta d’aigua. Malgrat que pugui semblar contradictori, necessitem una molt bona hidratació per aconseguir eliminar l’excés de líquid. No hem d’esperar a tenir set per començar a beure. En aixecar-nos, un bon got d’aigua ens ajudarà a començar a eliminar els líquids retinguts durant la nit.
  • Realitzar un exercici físic regular, com pot ser caminar a pas lleuger de 30 a 45 minuts  tres o més dies per setmana.
  • Prendre algunes infusions (fulla d’olivera, cua de cavall, ginebre…), que també ens poden ajudar a lluitar contra aquest problema.
  • Ingerir alguns aliments que poden arribar a tenir propietats diürètiques (api, pinya, pomelo, maduixes, brous vegetals casolans…).
Scroll al inicio
Ir al contenido