Alimentació i colesterol

L’excès de colesterol en la sang afavoreix la formació de dipòsits de greix a les parets de les artèries. Aquests dipòsits dificulten el pas de la sang i poden ser motiu de malaties del cor i de la circulació.

Una alimentació adequada, que disminueixi aquest excès de colesterol en la sang , és el primer pas en la prevenció i tractament de les malalties cardio-circulatòries.

* És convenient disminuir el consum de greixos d’origen animal, per tant cal : Menjar menys carns greixoses ( porc, be, etc.., no més de tres cops per setmana). No menjar més de dos ous per setmana Utilitzar llet i procuctes làctics descremats

* Li recomanem la utilització d’oli d’oliva per cuinar, per amanir és pot utilitzar quansevol oli ( oliva, gira-sol, soja, blat de moro..). No és aconsellable coure amb greixos animal , com poden ser mantegues i llards

* Evitar la pastisseria: pastisssos en general, ensaïmades, croissants, xurros, pa de motllo, gelats cremosos,.. , ja que són productes amb quantitats importants de greixos incloses en la seva elaboració.

* No son aconsellables els menjars preparats i els aperitius, con son: croquetes, canelons guisats, patates de xurreria, cotnes..

*És recomanable la ingesta de peix blau ( sardines, seitons, salmó, tonyina,etc.) almenys un cop per setmana.Cal recordar que el marisc pot consumirse amb moderació

. * També es convenient augmentar el consum de fibra alimentària a través d’amanides i verdura en general , fruita sencera, llegums, productes integrals..

*És convenient la moderació en el consum de begudes alcohòliques.

Scroll al inicio
Ir al contenido