Cereals d’esmorzar

Cereals d’esmorzar

La gran majoria de cereals d’esmorzar estan altament processats a partir de cereals refinats i contenen un excés de sucre (poden arribar a tenir fins un 20% de sucres afegits).

Si miren l’etiqueta nutricional (més que no la part frontal de la caixa) podrem veure si són integrals (haurem de trobar les paraules “integral” o “de gra sencer” (per exemple, flocs d’arròs integra 15%).

El sucre el podem trobar escrit de diverses formes (sucre, sacarosa, glucosa, xarop, maltosa, sucrosa, melassa, mel…). El més recomanable és anar a l’etiqueta nutricional i, a l’apartat de “Hidrats de Carboni”, buscar “dels quals sucres…”. Si aquest valor supera els 3-4 grams de sucre per 100 grams de producte, portaran sucre afegit (poden arribar a superar el 15-20 grams)

Una bona opció són el flocs de civada (copos de avena) ja que poden ser barrejats amb llet o beguda vegetal, amb iogurt (tant de vaca com vegetal). Una altra possibilitat es prendre’ls com a Porridge(nom en anglès per a un tipus de farinetes fetes bullint civada o altres cereals en aigua, llet o en ambdues coses). Normalment es serveix calenta en un bol o en un plat.

Altres opcions sanes poden ser els cereals inflats (arròs, quinoa o fins i tot espelta) o els flocs de blat de moro o de blat integral,  quan no portin sucre afegit.

Els mueslis  (flocs de cereals, civada, fruita assecada  i fruits sescs, mesclats  sense una recepta fixada, depenent del fabricant)poden semblar d’entrada una opció sana encara que, poden portar sucres afegits. Per tant, és important prendre en consideració els punts anteriors a l’hora d’escollir entre la gran varietat d’oferta d’aquest tipus de productes que tenim al nostre abast i que formen part de la nostra alimentació.

Scroll al inicio
Ir al contenido