Fascitis plantar

Fascitis plantar

La fascitis plantar és una inflamació de la inserció de l’aponeurosi plantar en el calcani.

El pacient refereix dolor selectiu a la pressió digital d’aquest punt concret. Subjectivament el dolor pot estendre’s a altres punts del taló i del peu. La dorsiflexió (moviment que acosta els dits del peu a la zona de la tibia) passiva accentua les molèsties.

És la principal causa de talàlgia i apareix amb major freqüència en persones grans, obeses, i esportistes. Es produeix per microtraumatismes, estar dempeus o bé al caminar un temps excessiu o per diferents superfícies, o per canvis de calçat.

Encara que se li pot presentar a qualsevol pacient, és més freqüent quan aquest té algun tipus d’alteració de base com el peu cavus o el peu pla.

També empitjora amb el calçat inadequat. Aquest és el motiu pel qual a l’estiu veiem un augment significatiu de fascitis en las senyores

La  radiografia pot revelar l’existència d’un esperó calcani, però aquest esperó no és més que una exostosi de la tuberositat medial del calcani, on s’inserta la fàscia plantar. L’existència d’un esperó, per si mateix, no justifica el dolor ni indica l’existècnia d’una fascitis plantar. Poden ser assimptomatics  i no indicar  l’exitència d’una fascitis plantar.

Quin és el tractament que s’ha de recomanar?

Evitar carregar el peu durant uns dies i tractament amb AINE. Si hi ha esperó, cal recomanar unes plantilles de descàrrega, amb un orifici central, per evitar carregar la zona de l’esperó. Suprimir el calçat pla i inadequat, elevar 1 cm el taló. Fisioterapia i rehabilitació.

Si no millora amb això, es pot plantejar infiltrar amb corticoiedes, encara que és molt dolorosa i por provocar la ruputa de l’aponeurosi plantar. Com a última mesura, hi ha el tractament quirúrgic.

Diàgnostic diferencial:

Bursitis cubcalcània

Gota, Malalties Reumàtiques, Ciàtica

 

[one_half][/one_half] [one_half_last][button link=»https://santmarti.com/contacte/» color=»alternative-1″ lightbox=»false»]RESERVA LA TEVA HORA[/button][/one_half_last]

Scroll al inicio
Ir al contenido